foredragmm.JPG

OM JEPPE

Som 83er voksede jeg op med fortællingen om, at når jeg blev voksen, ville jobbene hænge på træerne, og der ville være frit valg på arbejdsmarkedets hylder. Fremtiden var lys, Europas grænser forsvandt og globaliseringen og internettet ville forbinde os alle i en global landsby.

Den fortælling krakelerede endegyldigt, da jeg i 2008 var i gang med at læse en mastergrad i klimaforandringer og stødte på det sæt grafer der viser, hvorfor Den Industrielle Tidsalder også kan kaldes Den Store Acceleration:

De sidste 250 år er præget af en eksponentiel udvikling i alt fra drivhusgasser, befolkningstilvækst, økonomisk vækst og energiforbrug til forsuringen af havene, fældningen af regnskoven og nedgangen i biodiversiteten. De altomfattende forandringer i Jordens system vi oplever i dag, har meget få paralleller i Jordens historie.

Hvad stiller man op imod det perspektiv? Hvordan bliver man voksen i en tid, hvor forandringerne kommer hurtigere end nogensinde før? Og i en kultur, som bygger på de selvsamme fossile brændsler der er i gang med at ændre Jordens klimatiske systemer? Hvad stiller *vi* op? Hvem kan vise vejen, hvor skal vi kigge hen, hvilken viden og hvad for en tilgang kan hjælpe os med at tackle de udfordringer vi står overfor?

Siden jeg først opdagede det sæt grafer, har jeg på den ene eller anden måde beskæftiget mig med forskellige aspekter af de spørgsmål – som konsulent, som forsker, som underviser og som et ganske almindeligt menneske. Efter min MSc, arbejdede jeg som miljøkonsulent i London i et år, inden jeg startede min PhD-forskning om græsrodsinnovation og bæredygtighedsfortællinger. Mine forskellige projekter, samtaler og skrifter fra den tid er samlet på hjemmesiden patternwhichconnects.com.

Af livets (om)veje landede jeg i 2016 med min familie i søhøjlandet på Ry Højskole, hvor jeg udviklede skolens horisontlinje og min praksis som underviser. Her udarbejdede jeg bl.a. et open source undervisningsforløb som giver et indblik i de globale forandringer der sker i naturen lige nu. I 2020 var jeg medstifter af foreningen EarthWays som arbejder for at bringe vores levevis i overensstemmelse med de grundlæggende betingelser for liv på Jorden. Lige nu arbejder vi på at etablere et Nordisk Center for Regenerativ Læring på Himmelbjerggården ved Ry.

Du er velkommen til at sende en e-mail, hvis du ønsker at booke mig til workshop, foredrag eller samtale med dig eller din organisation.

"I've had a lot of people come to interview me for their research, but it's rare that this turns into the kind of ongoing dialogue that I've had with Jeppe. He's homing in on big, deep questions, but also drawing out connections between thinking and doing. For Dark Mountain, he's played an important role in strengthening and increasing the self-understanding of our network. And personally, I've always found it both helpful and exciting to talk with him."

Dougald Hine, medstifter af The Dark Mountain Project
og forfatter til
At Work in the Ruins

"It was truly engaging to speak with Jeppe, mostly because his questions were well thought out and showed detailed preparation. They synthesized areas of my work in an elegant manner that brought appropriate and productive tension to the dialogue. Jeppe's interview was one of those rare ones where he called on me to dive into contradictions I hadn't given sufficient thought to and required some resolution. That left me with the responsibility to attempt to make things right."

Bernie Krause, soundscape ecologist
og forfatter til
The Great Animal Orchestra

"Jeppe is able to consider any aspect of life with a creative intelligence that is open and willing to consider all aspects of life."

Antonio Dias, forfatter, båddesigner og billedkunstner